Visiting Fellow: Gloria Groom

‘Impressionism, Fashion, and Modernity’

Elk jaar verzorgt een gerenommeerd kunsthistoricus een seminar onder de noemer 'Van Gogh Museum Visiting Fellow in the History of Nineteenth-Century Art'. Dit jaar was Gloria Groom van The Art Institute of Chicago te gast. Zij verzorgde het driedaagse seminar ‘Impressionism, Fashion and Modernity: Rethinking the Role of Fashion in Vanguard Art’.

Impressionism, Fashion and Modernity
Naar aanleiding van de tentoonstelling Impressionism, Fashion and Modernity, die eerder in Parijs, New York en Chicago te zien was, stelde Gloria Groom een driedaags programma op. De seminar behandelde de manier waarop de Impressionisten de nieuwste Parijse mode in hun schilderijen verwerkten.

Van Gogh Museum Visiting Fellow
Sinds 2007 organiseren het Van Gogh Museum en de Universiteit van Amsterdam het seminar als onderdeel van de Master Kunstgeschiedenis. Het doel is om studenten een belangrijk thema uit het verzamelgebied van het Van Gogh Museum grondig te laten bestuderen.