Van Gogh Museum ontvangt prestigieus duurzaamheidscertificaat

Als eerste museum ter wereld heeft Het Van Gogh Museum een BREEAM-NL In-Use duurzaamheidscertificaat ontvangen. Het museum scoorde ‘Very Good’ voor gebouw, beheer én gebruik. Deze internationaal erkende certificeringsmethode beoordeelt het duurzame karakter van het museumgebouw en de wijze waarop het gebouw wordt beheerd en gebruikt. Adriaan Dönszelmann, zakelijk directeur van het Van Gogh Museum: “Op al deze onderdelen verdient ons museum drie sterren en de kwalificatie ‘Very Good’, daarmee hebben we de wereldwijde primeur. Daar zijn we trots op, want we hebben bewust voor deze koers gekozen waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Ons museum trekt jaarlijks ruim 1,5 miljoen bezoekers en heeft als kerntaak het behoud van het culturele erfgoed van Vincent van Gogh. Daar hoort wat ons betreft ook bij dat je verantwoord en duurzaam omgaat met het museumgebouw en de omgeving. Dit certificaat is een bekroning op de inspanningen die we jarenlang op dat gebied hebben geleverd.”