Van Gogh Museum Consultancy naar China

Met minister Bussemaker mee naar China
Als onderdeel van een nieuwe pilot is Van Gogh Museum Consultancy (VGMC) in het kielzog van Minister Jet Bussemaker van OCW mee geweest tijdens een handelsmissie naar China. Het doel van dit onderdeel van de reis was het voorbereiden van een Memorandum of Understanding (MoU).

Trainingen en museummanagement
Op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade, de China Desk of Dutch Culture en de Reinwardt Academie neemt VGMC deel aan een museummanagement project. Het doel is om trainingen in museummanagement te geven in China. Daarbij stelt het Chinese Ministerie van Cultuur deelnemers uit het museale veld voor, die meer kennis op het gebied van collectiemanagement en het ontwikkelen van tentoonstellingen willen verwerven. Het programma staat in het teken van ‘How to take care of the future’.