Samenwerking met Fondation Vincent van Gogh Arles

In de Zuid-Franse stad Arles is een nieuw museum opgericht als hommage aan Vincent van Gogh, die hier een doorslaggevende periode in zijn kunstenaarsbestaan doorbracht. De Fondation Vincent van Gogh opende op 5 april voor publiek. Het Van Gogh Museum gaf meerdere schilderijen in bruikleen voor de openingstentoonstelling Colours of the North, Colours of the South, waaronder topstukken als Het gele huis en Zelfportret. Daarnaast werden kennis en expertise op het gebied van beveiliging en collectiebeheer gedeeld. Marije Vellekoop, Hoofd Kunst van het Van Gogh Museum: “We zijn blij met de opening van dit nieuwe museum in het Zuid-Franse Arles, want zo komt er in deze stad waar Van Gogh veel belangrijke werken heeft gemaakt meer aandacht voor zijn werk en leven.”