Nieuwe boekwinkel in het museum

Sinds 1 maart is de boekwinkel van het Van Gogh Museum verplaatst naar de derde verdieping. Bezoekers vinden hem nu aan het einde van hun rondgang door het museum. Die ligging is zeer goed uitgepakt. Te oordelen naar de prachtige verkoopresultaten hebben velen er iets van hun gading gevonden.

500 titels en een prachtig uitzicht
De winkel heeft zo’n 500 titels in huis en voor iedereen is er wel iets moois te vinden. Het assortiment bestaat natuurlijk uit museumpublicaties, zoals de museumgidsen, de boekenMasterpieces en de tentoonstellingscatalogi , maar ook zijn er heel veel andere titels. Het hoofdthema mag dan Vincent van Gogh zijn, er is ook een ruime selectie aanwezig van boeken over tijdgenoten en gerelateerde kunststromingen. Verder vind je er een selectie aan fotoboeken, DVD’s, kinderboeken en boeken over Amsterdam. Bovendien hangen er maar liefst vijf werken uit de Van Gogh Museum Relievo Collection aan de muur. De documentaire Vincent van Gogh, A Life Devoted to Art wordt doorlopend vertoond op een groot televisiescherm. Bovendien zijn alle winkelbezoekers verrast door het prachtige uitzicht. De ramen bieden en fantastisch zicht op het Museumplein in de richting van het Rijksmuseum.