Lancering Museumplein Ticket

Toegang tot het culturele hart van Amsterdam met één ticket? Dat werd vanaf juni 2014 mogelijk dankzij de introductie van het Museumplein Ticket door het Rijksmuseum, Stedelijk Museum Amsterdam, Het Koninklijk Concertgebouw, Koninklijk Concertgebouworkest en het Van Gogh Museum. Het ticket biedt gegarandeerde snelle entree tot de drie musea aan het Museumplein en toegang tot een concert naar keuze in Het Koninklijk Concertgebouw, inclusief concerten van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het Museumplein Ticket is te koop voor 90 euro in vijfsterrenhotels in Amsterdam.

Mijlpaal in samenwerking
Het Museumplein Ticket biedt uitkomst aan bezoekers die korte tijd in Amsterdam verblijven. De reguliere wachtrijen kunnen worden gepasseerd en voor elk concert, inclusief de uitverkochte, wordt een aantal plaatsen beschikbaar gehouden. ‘We werken op veel vlakken al samen met de instellingen aan het plein. Het ontwikkelen van één ticket dat een andere service biedt aan onze bezoekers staat al lang op de gezamenlijke lijst van wensen. Dat we dit aanbod nu kunnen doen is een belangrijke mijlpaal in die samenwerking,’ aldus Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum.

Het Koninklijk Concertgebouw, Koninklijk Concertgebouworkest en de drie musea bereiken jaarlijks een miljoenenpubliek. Hun ligging aan het Museumplein, nog geen honderd meter verwijderd van elkaar, is uniek in de wereld. Het is de ambitie van deze vijf instellingen van wereldniveau om door samen te werken het merk Museumplein en het culturele hart van Amsterdam nog krachtiger uit te dragen.