Grote Nieuwjaarsbijeenkomst NUON in het Van Gogh Museum

Museum speelt rol in reclamefilmpje

Samenwerking met NUON
Het Van Gogh Museum ontving dit jaar de Nieuwjaarsbijeenkomst van energieleverancier NUON, waarbij 400 gasten aanwezig waren. Op basis van een mooie overeenkomst heeft NUON bovendien een sfeervol reclamefilmpje gemaakt, waarin het museum en het schilderij De Irissen van Vincent van Gogh voorkomen.

Licht
De geslaagde Nieuwjaarsbijeenkomst werd omlijst met een feestelijk programma rond het thema Licht. Lichtkunstenaar Wijnand van de Horst presenteerde er zijn fascinerende werk, en er waren rondleidingen door het museum. De gasten konden ook op de foto met het schilderij De Irissen, dat Van Gogh weloverwogen schilderde in de contrasterende kleuren heldergeel naast donkerpaars. Het kunstwerk vormt het middelpunt in de samenwerking tussen het museum en de energieleverancier en komt ook voor in de reclamespot.