Gratis workshop:

‘Schilder je eigen Zonnebloemen’

Vele kinderen en volwassenen deden op 28, 30 en 31 juli mee aan de zeer geslaagde workshop Schilder je eigen Zonnebloemen. Van 11 tot 14 uur konden zij terecht in het workshopatelier voor deze gratis schilderactiviteit. Vol enthousiasme ging iedereen aan de slag met het maken van een schilderij geïnspireerd op de Zonnebloemen van Vincent van Gogh. Inschrijving was niet nodig.

Inloopworkshops groot succes
Dit jaar organiseerde het Van Gogh Museum in de zomer en in december meerdere van dergelijke gratis inloopworkshops voor de bezoekers van het museum. Ook op 12 verschillende data in december konden bezoekers zelf een kunstwerk maken in het atelier. Na het zien van Van Goghs kunst, raakten velen geïnspireerd om zelf kunst te maken. Ze gingen naar huis met hun zelfgemaakte souvenir.