FashionWeek met Mattijs van Bergen en Borre Akkersdijk

Vrijdagavond
Hoe vertaal je Van Goghs schilderijen naar fashion? Op 24 januari was het te zien in het Van Gogh Museum, tijdens de Vrijdagavond met als thema
Fashion Event. De avond stond helemaal in het teken van de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Modeontwerper Mattijs van Bergen toonde er zijn kleurrijke herfst-wintercollectie, die op schilderijen van Van Gogh was geïnspireerd. Met dezelfde show had hij de dag ervoor nog de officiële opening van de FashionWeek Amsterdam verzorgd. Ook Borre Akkersdijk, textielontwikkelaar en modeontwerper was te gast. Hij gaf workshops in het museumatelier.

Mattijs van Bergen
Mattijs van Bergen, eerder winnaar van de Dutch Fashion Award 2012 en van de International Fashion Incubator Award 2012, vertelde hoe hij te werk was gegaan bij het uitwerken van zijn ontwerpen, die hij baseerde op schilderijen uit het Van Gogh Museum. Ook stelde hij zijn modellen op naast de kunstwerken. Zo konden de bezoekers zelf zien hoe de kunst hem tot zijn nieuwe lijn inspireerde..

Borre Akkersdijk
In de workshop van Borre Akkersdijk konden bezoekers zelf aan de slag. Samen met deze veelzijdige trendwatcher en textielontwerper konden zij meewerken aan een bijzonder kledingstuk. Daarin werden de contouren van Van Goghs schilderijen niet alleen zichtbaar, maar ook voelbaar gemaakt.