De Uitmarkt

Culturele instellingen Museumplein gezamenlijk vertegenwoordigd

Van vrijdag 29 tot en met zondag 31 augustus vond traditiegetrouw de Uitmarkt plaats, de aftrap van het nieuwe culturele seizoen. Voor de tweede keer op rij kozen de vier grote culturele instellingen aan het Museumplein voor een gemeenschappelijke presentatie van hun programma. Door zich gezamenlijk te presenteren benadrukten zij de culturele rijkdom op het Museumplein. De activiteiten die het Van Gogh Museum bood, vonden gretig aftrek.

Hard Hat Tours
Tijdens de Uitmarkt was er van alles te doen rondom het Van Gogh Museum. Conservatoren Fleur Roos Rosa de Carvalho en Maite van Dijk lieten vol enthousiasme zien hoe het Van Gogh Museum de ontwikkeling van Van Goghs kunstenaarschap groots gaat neerzetten in de nieuwe vaste collectiepresentatie, die vanaf 28 november opende. Op de stand konden geïntresseerden zich inschrijven voor deze presentatie. Vele Uitmarktbezoekers volgden ook een zogenaamd Verhaal-op-zaal in het Van Gogh Museum. Veel animo was er bovendien voor de unieke Hard Hat Tours over de bouwplaats van het nieuwe entreegebouw van het museum, die tijdens de Uitmarkt werden aangeboden aan de deelnemers van de BankGiro Loterij.